PR-nyheder voksen

Danmarks første containerbibliotek

Maden mellem os

PR-nyheder børn

Her er du:

Løsninger

/

Klargøring af bøger

/

Plast-omslag

Plast-omslag

Plastomslag

Med et plastomslag er bogen godt beskyttet, og levetiden bliver væsentligt forlænget. Samtidig er plastomslaget den billigste beskyttelse af bogen, der findes på markedet i dag.

Plastomslaget er specialudviklet i miljøvenligt, PVC-fri PP-plast, og det bliver tilpasset den enkelte bog, så ryg, for- og bagside er smudsafvisende og modstandsdygtig overfor både væsker, ridser og stød.

Plastomslaget kan desuden forsynes med bibliografiske rygge, hvor det er nødvendigt eller bare med klassemærker. BibMedias fleksible klargøringsløsninger betyder, at bibliotekerne har mulighed for få klargjort bøgerne, som de ønsker. Det kan være med plast omslag alene eller inklusiv bibliografiske rygge og klassemærker.

 

Bibliografiske rygge

Hvis det er nødvendigt, monterer BibMedia en bibliografisk korrekt ryg på bogen. På rigtig mange bøger, står stamoplysningerne tilnærmelsesvis korrekt i forhold til de bibliografiske retningslinjer, og for at bevare bogens originale layout og farvespil, forsøger vi så vidt muligt at bevare bogens originale udtryk.

Det er et konkret skøn fra bog til bog, hvor vi vurderer, om layoutet på bogen lever op til de bibliografiske retningslinjer.

 

 

Klassemærker

På mange bøger står oplysningerne bibliografisk korrekt, men de færreste titler har klassemærker på fra forlaget. BibMedia kan i disse tilfælde montere klassemærker på bøgerne i en matchende farve og størrelse.

 

 

Ekstra forstærkning

Visse bøger har brug for ekstra forstærkning for at kunne holde til brugen på et bibliotek. Det kan eksempelvis være tegneserier eller tidsskrifter, hvor vi sætter ekstra hæfteklammer i ryggen eller – hvis det er nødvendigt - monterer en lærredsstrimmel langs falsens inderside til at holde siderne bedre fast.

Bogens holdbarhed vurderes af DBC i forbindelse med katalogiseringen, hvor det afgøres, om bøgerne har behov for ekstra forstærkning. Bøger, der ikke er katalogiserede, vurderes af BibMedias fagfolk, .

 

Sammensat materiale

Ved sammensatte materialer, hvor bogen er forsynet med et bilag eller en cd, monteres bilagene i mapper eller lommer, der passer til den enkelte titel.

 

Bøger med smudsomslag

Hvis bøgerne er født med smudsomslag, bliver omslaget skåret til og limet fast til bogen, inden bogen bliver plastet.

 

Kontakt Martin Lauritsen på tlf. 52 13 78 14 eller mail: mla@bibmedia.dk for at høre mere om de forskellige muligheder for klargøring.